Fiind un puternic factor de influențare a decidenților politici de la nivel domestic, media devin un fenomen cu ample intersecții cu imaginația geopolitică. Nu există nici un dubiu cu privire la faptul că media încep să decidă din ce în ce mai mult și în legătură cu modul în care reprezentările geopolitice sunt ierarhizate pentru noile profiluri de consumatori. Panelul ”Rolul Media Tradiționale și a Noilor Media în Reflectarea Conflictelor Geopolitice” își propune să avanseze direcții de abordare cu privire la modul în care media influențează noile organizări ale imaginației geopolitice, în speță, din perpectiva diseminării fenomenului conflictualității – un teren de cercetare aproape amprentat de surclasarea media tradiționale de către noile media.

 

În cea de-a opta săptămână a semestrului II, pe data de 12 aprilie 2016, se va desfășura sesiunea anuală de comunicări științifice a studenților de la Departamentul RISE. Având un titlu extrem de generos - ”New discourses within the global society: democracy, politics and security”, sesiunea își propune să constituie un forum de dezbatere științifică, plină de învățăminte pentru studenții departamentului Relații Internaționale și Studii Europene. Sunt așteptați să se înscrie pentru a prezenta comunicări, sau să participle, toți studenții departamentului RISE. Înscrierile se fac la domnul Lect.univ.dr. Eugen Lungu, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., până la data de 05.04.2016.

 

Citește mai mult: Sesiunea anuală de comunicări științifice a...

Centrul pentru Geopolitică şi Studii de Securitate din cadrul Departamentului Relaţii Internaţionale şi Studii Europene al Universităţii Europei de Sud – Est Lumina, vă invită la prelegerea urmată de o dezbatere, cu tema „Treisprezece ani de operaţii psihologice în Afganistan. Semne de întrebare după retragerea forţelor luptătoare ale NATO”. Expunerea va fi susţinută de Col. dr. Sorin Cîrstea, participant la mai multe misiuni în teatrele de operaţii din Afganistan şi Kosovo şi profesor invitat la Şcoala NATO de la Oberammergau din Germania. Evenimentul va avea loc miercuri, 21.01.2015, între orele 13,30 – 15,00 la sediul UESEL, sala 210/RISE. Sunt invitaţi să participe studenţi, profesori, cercetători interesaţi de domeniul relaţiilor internaţionale şi al studiilor de securitate.

 

Citește mai mult: Treisprezece ani de operaţii psihologice în...

Miercuri, 1 aprilie 2015, ora 16,00, la sala 208, va avea loc o dezbatere pe tema Identitatea europeană între politicile UE şi provocările sociale actuale. Pretextul discuţiei va fi oferit de o prezentare realizată de Conf.  univ. dr. Sorin Mitulescu pe marginea filmului Ida de Pawel Pawlikowski, câştigător al Premiului LUX al Parlamentului European pe 2014 pentru cinematografie.

Sunt invitaţi să participe studenţi şi cadre didactice din cadrul UESEL precum şi toţi cei interesaţi de subiectul pus în discuţie.

Vă aşteptăm!

În ziua de 18.06.2014, între orele 11-17.00, Centrul pentru Geopolitică și Studii de Securitate din cadrul Departamentului Relații Internaționale și Studii Europene va desfășura, la sediul Universității Europei de Sud-Est Lumina, seminarul științific cu tema "Efecte geopolitice și de securitate ale crizei ucrainene în spațiul european". Seminarul își propune să prezinte puncte de vedere diverse ale cadrelor didactice, doctoranzilor, masteranzilor și cercetătorilor din domeniile geopoliticii, studiilor de securitate, relațiilor internaționale, științei politice, istoriei, dreptului internațional, știintelor economice, științei militare, etc, care au relevanță pentru criza din Ucraina.

Citește mai mult: Efecte geopolitice și de securitate ale crizei...