Abordând probleme majore la nivel global precum schimbările climatice, siguranța alimentară sau securitatea, raportul „Starea viitorului 2010" este rezultatul colaborării la nivel internațional a unor grupuri și instituții prestigioase, reunite într-un think tank intitulat Proiectul Millennium. Raportul este un instrument strategic foarte valoros care oferă guvernelor, organizațiilor și industriilor informații relevante despre tendințe și probleme care pot afecta viitorul umanității pe termen lung, oferind totodată și posibile soluții.

 

Unsprezece din cele treisprezece rapoarte anuale ale Stării Viitorului au fost selectate de către Future Survey ca fiind printre cele mai bune cărți despre viitor ale anului. Millennium Project beneficiază de încredere și de finanțare din partea organizațiilor ONU, agențiilor guvernamentale, universităților, corporațiilor și fundațiilor de pe întreg globul.

Versiunea în limba română a raportul „Starea viitorului 2010", publicată la Editura Universitară, cu sprijinul Universității Europei de Sud-Est Lumina, prezintă un studiu despre următorii 20 de ani, o privire în viitor bazată pe cercetările și experiența unor oameni de știință, specialiști în viitorologie, oameni de afaceri și din mediul academic.

“Starea viitorului 2010", este acum disponibilă în librării la preţul de 50 de lei. Raportul include un CD cu peste 7000 de pagini de cercetare ce au stat la baza realizării sale.